RUSKI SENDVIČ ZA LAKI RUČAK: topli sendviči su brzo posluženje uz koje ide salata ili pomfrit (RECEPT)

RUSKI SENDVIČ ZA LAKI RUČAK: topli sendviči su brzo posluženje uz koje ide salata ili pomfrit (RECEPT) Foto: Profimedia

Pikantan ruski preliv čini ovaj sendvič posebno ukusnim, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  • kriške ražanog hleba
  • šunka sečena na režnjeve
  • gauda ili trapist
  • puter za prženje
  • Za preliv:
  • 5 kašika majoneza
  • 1 kašičica rena
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1/2 kašike sitno seckanog crnog luka

Priprema:

Izmešajte sve sastojke za preliv i ostavite na hladnom.

Šunku isecite na deblje režnjeve i zagrejte na tihoj vatri na podmazanom tiganju. Izvadite na topao tanjir i ostavite na toplom.

Krišku hleba premažite puterom, spustite u vruć tiganj na namazanu stranu.

Sada premažite kašičicom preliva, stavite režnjeve šunke i kačkavalja.

Drugu krišku hleba namažite prelivom s jedne a puterom s druge strane. Stavite na krišku sa filom u tiganju, tako što preliv ide na kačkavalj.

Pržite na srednjoj vatri oko 3-4 minuta, pa pažljivo okrenite, tako da se kačkavalj otopi.

Gotovo je kad obe strane hleba budu reš pržene.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt