PAŠTA FAŽOLI JE ODLIČNO IZDAŠNO MEDITERANSKO JELO: kratke makarone sa pasuljem (RECEPT)

PAŠTA FAŽOLI JE ODLIČNO IZDAŠNO MEDITERANSKO JELO: kratke makarone sa pasuljem (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 1 šolja makarona "ditalini"
  • 500 gr kuvanog pasulja
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 200 gr kobasice
  • 500 gr paradajza
  • 1 glavica luka
  • 3 šargarepe
  • 1 l supe od pileće kocke
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • bosiljak, origano i timijan

Priprema:

Skuvajte pasulj (prvu vodu bacite) ili nabavite pasulj u konzervi.

Skuvajte makarone u posoljenoj vodi i ocedite.

Očistite luk, iseckajte sitno i prodinstajte na ulju pa dodajte očišćenu i sitno seckanu šargarepu.

Dodajte krupno mleveno meso i meso izvađeno iz creva za kobasicu.

Pržite kratko pa dodajte seckan paradajz (ako je svež ili smrznut, prethodno ga oljuštite) i dinstajte dok šargarepa ne bude mekana. Dodajte i seckan beli luk.

Nalijte supu, dodajte začine, pa umešajte kuvan pasulj.

Doterajte ukus po želji i na kraju dodajte kuvane makarone.

Možete posuti peršunom, a ko voli može dodati još malo maslinovog ulja na kraju.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt