ITALIJANSKA SVADBENA SUPA: bogato toplo predjelo "na kašiku" (RECEPT)

ITALIJANSKA SVADBENA SUPA: bogato toplo predjelo "na kašiku" (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 400 gr pileće sitneži (leđa, krilca)
  • 300 gr pileće džigerice
  • 2 krupne šargarepe
  • 1/2 korena celera
  • 1 crveni luk
  • 1 jaje
  • 1 šaka mladog spanaća
  • 1/2 šolje zvezdica za supu (pasta)
  • so i biber
  • sušeni začin
  • peršun i bosiljak
  • ulje
  • 4 kašike parmezana

Priprema:

Iseckajte luk i propržite na ulju pa dodajte pileću sitnež i očišćenu šargarepu.

Pred sam kraj kuvanja dodajte i pileću džigericu da se obari.

Procedite supu. Šargarepu isitnite na kockice i ostavite na toplom.

Džigericu sameljite, dodajte začine i jaje. Po potrebi, dodajte i malo prezle da bi masa bila kompaktnija. Uzimajte vrelom kašičicom pomalo smese i spuštajte kao knedlice u supu koja tiho vri. Kad budu kuvane, knedlice će isplivati na površinu. Dodajte i pastu da se skuva pa vratite šargarepu. Na kraju stavite i opran spanać.

Doterajte ukus supe a pred posluživanje pospite rendanim parmezanom.

Napomena: knedle možete oblikovati i kao ćufte, uz dodatak više prezli, a zatim ih pecite u rerni na pek papiru. Dodajte u supu pred samo služenje.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt