SVINJSKA PLEĆKA PEČENA NA TIHOJ VATRI: "drpano prase" je najlepše pečenje za gurmane (RECEPT)

Za ovo svinjsko pečenje treba strpljenja, ali se ono sigurno isplati!

SVINJSKA PLEĆKA PEČENA NA TIHOJ VATRI: "drpano prase" je najlepše pečenje za gurmane (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 1700 g svinjske plećke
  • 2 kašike soli
  • 3 kašike dimljene paprike
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika kumina
  • biber
  •  
  • Marinada:
  •  
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4-5 čenova belog luka
  • 120 ml jabukovog sirćeta
  • 120 ml soka od jabuke
  • 3 kašike worčester sosa ili soja sosa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika ljutog čili sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike meda
  • kašičica čili komadića ili tucane paprike
  • 1 kašika bibera
  • 2 kašike dimljene paprike
  • 500 ml vode

 

Priprema:

Svinjsku plećku dobro utrljajte sa svim navedenim začinima i ostavite u frižideru preko noći da odstoji.

Marinadu pravite tako što ćete izblendati crveni i beli luk, zatim dodati sve ostale navedene sastojke i na kraju u sve to sipate vodu.

Meso prelijete pripremljenom marinadom, prekrijete folijom i pečete u rerni poklopljeno oko 4 sata na 160°C.

Sklonite foliju i smanjite temperaturu na 150°C.

Nastavite pečenje još sat i po.

Uz pomoć dve viljuške “izdrpajte” meso.

Kada ga iscepkate, vratite u rernu još pola sata da se peče na istoj temperaturi (150°).

Izvor: Stvar ukusa / nismokodkuce / mytastypot




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt