GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM: čorbasto jelo za prave gurmane (RECEPT)

GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM: čorbasto jelo za prave gurmane (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 300 gr dimljenog pilećeg mesa
  • (ili 300 gr belog mesa +
  • 100 gr suvog mesa po želji)
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 paradajza (ili sok)
  • 100 ml crnog ili belog vina
  • 1 paprika
  • 500 gr belog krompira
  • so i biber
  • ulje
  • peršun

Priprema:

Dimljenu piletinu dobro operite pa je kratko probarite u vodi. Vodu sačuvajte. Ako stavljate obično belo meso, ovo nije potrebno, samo meso iseckajte na kockice.

Očistite luk i sitno ga iseckajte. Izdinstajte ga kratko na malo ulja, pa spustite piletinu i kratko propržite.

Nalijte vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ako stavljate suvo meso, njega samo iseckajte i dodajte u čorbu.

Oljuštite krompir, isecite na kockice i dodajte u čorbu pa kuvajte dvadesetak minuta.

Paradajz oljuštite, usitnite ga u blenderu pa dodajte u čorbu (možete koristiti i zamrznuti ili, ako nemate, stavite sok od paradajza). Kuvajte desetak minuta.

Dodajte vino, pa kuvajte još deset minuta. Ako želite gušću čorbu, možete izvaditi malo krompira pa ga sitno ispasirati i vratiti u šerpu.

Na kraju, dodajte malo šećera, bibera i peršun. Proverite da li treba dosoliti, jer je dimljeno meso već slano. Možete dodati i malo vode u kojoj ste barili dimljenu piletinu.

Doterajte ukus po želji i služite sa dobrim integralnim hlebom i salatom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt