BAVARSKO SVINJSKO PEČENJE: svinjetina pečena u rerni prelivena pivom (RECEPT)

Bavarska svinjetina je izuzetno ukusno pečenje - Bayerischer Schweinebraten ili Krustenbraten sprema se od svinjske plećke ali i od carskog mesa!

BAVARSKO SVINJSKO PEČENJE: svinjetina pečena u rerni prelivena pivom (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 1,5 kg svinjetine od plećke
  • 10 karanfilića
  • 2 vršne kašičice soli
  • 500 ml piva
  • 3 srednje glavice luka
  • 2 krompira
  • 2 paškanata
  • malo cimeta
  • malo anisa
  • 2 vršne kašičice slačice
  •  
  • Za preliv:
  •  
  • 175 ml proceđene supe
  • 1/2 kašičice ljutog senfa
  • 1 kašika kiselkastog džema

Priprema:

Meso očistiti od kosti (ako ostavljate kost, planirajte sat do sat i po duže pečenje - posle prelivanja pivom).

Izmrvite karanfilić u avanu pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso.

Stavite meso u dubok pleh - kožica na dole - i pecite oko sat, sat i po.

Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice.

Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.

Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto. Prespite u sosijeru.

Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta - uključite gril.

Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA PEČENJE




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt