ČORBAST GRAŠAK NA ULJU ILI VODI: brzo i ukusno jelo pogodno za post (RECEPT)

Za pripremu čorbastog graška ne treba više od pet minuta, a za kuvanje još dvadesetak! Brzo jelo, a ukusno i hranljivo.

ČORBAST GRAŠAK NA ULJU ILI VODI: brzo i ukusno jelo pogodno za post (RECEPT)
  • Sastojci:
  •  
  • 500 gr graška
  • 50 gr šargarepe
  • so, suvi začin
  • kašika brašna
  • mirođija

Priprema:

U šerpu sipati grašak - može i zamrznut ili iz konzerve. Dodati naseckanu šargarepu - skratićete postupak ako koristite sušeno ili zamrznuto povrće (može i mešavina sa paškanatom, kao i malo sušenog luka, iz prodavnice zdrave hrane). 

Skuvati da grašak bude mekan, pa začiniti i dodati mirođiju.

Sada napravite "podmet" ili hladnu zapršku: rastvorite brašno u malo hladne vode, neprestano muteći da se ne stvore grudvice. Sipajte u grašak da dobijete gušću čorbu.

Napomena: ukoliko želite hranljivije jelo, možete dodati kockice krompira i skuvati sa graškom.

Za dane kad ne postite, dodajte knedle od griza i jajeta - umutite belance pa dodajte žumance i posolite mešavinu, pa polako dodajte griz. Kad dobijete gustu masu, ostavite da malo postoji, pa vadite kašičicom knedlice i spuštate u vrijući grašak. 

Takođe, kad ne postite, možete čorbasti grašak preliti i maslinovim uljem kad ga servirate.

Ako pripremate čorbast grašak kao prilog, odlično ide uz pržena jaja ili najjednostavnije šnicle.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA ČORBE OD POVRĆA




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt