BELA BLAGA RIBLJA ČORBA OD OSLIĆA: hoki supa dobra i za osetljiv želudac, ukusna i bez jakih začina (POST NA VODI ILI ULJU + RECEPT)

Blaga čorba od oslića nije ljuti, gurmanski specijalitet na kakav obično pomislimo kad spomenu riblju čorbu. Međutim, nje se ne bi postideli ni restorani sa najfinijim jelima!

BELA BLAGA RIBLJA ČORBA OD OSLIĆA: hoki supa dobra i za osetljiv želudac, ukusna i bez jakih začina (POST NA VODI ILI ULJU + RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 gr hoki oslića
  • 500 gr krompira
  • 300 gr šargarepe
  • 2 krupne glavice luka
  • 2 kašike alkoholnog sirćeta
  • 3-4 lista lorbera
  • so, biber, suvi začin
  • peršun
  • maslinovo ulje (po želji)

Priprema:

Dobro obrisane osliće isecite popreko, na šnicle (kotlete) debljine oko 3 cm.

Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove (oko 1,5 cm).

Šargarepu i luk oljuštite i isecite na kolutove debljine oko 1 cm.

Ređajte sastojke u široku, pliću šerpu (kao za gulaš), ovim redom: krompir, luk i šargarepa, šnicle oslića. Završite krompirom. 

Nalijte hladnom vodom da svi sastojci dobro ogreznu i sipajte sirće. 

Stavite na jaku vatru da što pre provri (pazite da vam ne pokipi). Čim provri, smanjite na tihu vatru i kuvajte dok krompir ne bude kuvan.

Ova supa ne sme da se meša, samo protresajte šerpu s vremena na vreme. 

Začinite po ukusu.

Maslinovo ulje, po želji, dodajte svakome u tanjir kad sipate vrelu supu.

Pospite peršunom.

Izvor: Lepa & Srećna




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt