BELI DOMAĆI HLEB SA KISELOM PAVLAKOM: ostaje dugo svež, odličan je za tost i uvek uspeva (RECEPT)

Meka sredina i hrskava, zlatna korica - to je opis najlepšeg belog hleba! Evo recepta!

BELI DOMAĆI HLEB SA KISELOM PAVLAKOM: ostaje dugo svež, odličan je za tost i uvek uspeva (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 125 gr kisele pavlake
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 550 gr belog brašna
  • ulje i brašno za podlogu

Priprema:

Izmešajte pavlaku sa 150 ml hladne vode pa dodajte 100 ml ključale vode.

Dodajte šećer, so i kvasac pa umešajte brašno tako da dobijete kuglu.

Prekrijte i ostavite da stoji desetak minuta.

Namažite podlogu za mešenje uljem, pa premesite testo desetak sekundi i vratite ga u činiju.

Posle desetak minuta ponovite proceduru, pa još jednom uradite isto, ali sad ga ostavite da stoji sat vremena.

Pripremite kalup (najbolje uzan a dugačak, kao za komisbrod) za pečenje, podmažite ga puterom i namažite brašnom.

Razvaljajte testo na debljinu od 2 cm, pa ga zarolajte kao kiflu i smestite u kalup za pečenje tako da spoj bude na dnu.

Ostavite da narasta 60 do 90 minuta, pospite po vrhu belo brašno i pecite na 200C stepeni oko 45 minuta.

Isto testo možete da isečete sa strane u široke trake koje ćete preplesti nalik pletenici. I njega treba ostaviti da narasta u plehu.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA HLEB, PECIVA I PITE

 

 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt