PALAČINKE BEZ GLUTENA: fine palačinke od tapioke lako se peku i vrlo su tanke (RECEPT)

Ako ste na bezglutenskom režimu ishrane, sigurno se uželite palačinki! Evo recepta za palačinke od skroba tapioke koji možete kupiti u većini prodavnica zdrave hrane.

PALAČINKE BEZ GLUTENA: fine palačinke od tapioke lako se peku i vrlo su tanke (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci (za 6 do 8 palačinki):
  • 90 – 100 grama skroba od tapioke
  • 1 kašika kokosovog brašna
  • 1,2 dl mleka
  • 2 jaja
  • 4 belanca
  • prstohvat soli
  • kašičica šećera (može i bez nje)
  • kokosovo ulje za pečenje

Od 4 belanaca umutite čvrst sneg.

U većoj činiji umešajte mikserom 90 grama tapioka skroba, dobru kašiku kokosovog brašna, 1,2 dl mleka, 2 jaja, prstohvat soli i kašičicu šećera.

Kad ste dobili jednoličnu masu, žicom umešajte sneg.

Tiganj za palačinke namažite kašičicom kokosovog ulja, pa pecite palačinke na uobičajen način.

Recept: Snježana Ivić

Napomena: Namažite filom od čokolade i pospite seckanim bananama.

Izvor: Dobar život 

RECEPTI ZA PALAČINKE - OSNOVNI RECEPT ZA PALAČINKE, IDEJE ZA  SLATKE I SLANE SPECIJALITETE OD PALAČINKI




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt