SVINJSKE KRMENADLE U PACU: odličan recept za prženo meso ili roštilj (RECEPT)

Recept za svinjske krmenadle koje možete ispeći i u rerni!

SVINJSKE KRMENADLE U PACU: odličan recept za prženo meso ili roštilj (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • po 1 deblja ili 2 tanje krmenadle po osobi
  • 1.25 l vode
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike soli
  • 2-3 lovorova lista, smrvljeni, pola kašike smrvljenih zrna korijandra
  • nekoliko grančica majčine dušice
  • nekoliko grančica peršuna
  • kora od jednog limuna
  • 5-6 čena belog luka

U šerpu staviti 250 ml vode, so, šećer, izmrvljen lovorov list, koricu limuna (bez onog belog dela ispod korice), spljoštan beli luk, zrnca korijandera, koji ste smrvili na krupnije delove,majčinu dušicu i peršun i pustiti da provri.

Skloniti sa vatre i pustiti da se kratko prohladi, dodati i ostatak vode u sve to dodati šećer i so i mešati dok se šećer i so ne otopi.

Ako imate veliku kesu za zamrzivač stavite krmenadle u nju, sipati pac u kesu, zatvoriti i staviti u neku posudu i ostaviti u frižider da stoji od 24 do 48 sati u tom pacu.

Tanje krmenadle mogu biti 24 sata a deblje 48 sati.

Za tanje krmenadle pola sata pre spremanja a za deblje, sat vremena, izvaditi iz paca isprati ih hladnom vodom i osušiti kuhinjskim papirom, zaseći tamo gde je slaninica sa strane da se krmenadle ne podviju prilikom pečenja/prženja.

Ako ih pržite, u veći tiganj staviti malo ulja, krmenadle još jednom osušiti kuhinjskim papirom i njih premazati sa malo ulja i zagrejati ulje na osrednjo jačoj temperaturi i pržiti krmenadle dok ne porumene, okrenuti i pržiti ih i na drugu stranu dok ne porumene, smanjiti temperaturu i pržiti ih još dok se meso ne isprži, povremeno ih okretati jer zbog šećera mogu mnogo brzo da izgore.

Ako krmenadle pečete u rerni, treba podmazati vatrostalnu posudu za uljem i poređati krmenadle, premazati ih malo i odozgo, pokriti folijom i peći ih oko pola sata na 185*C

Zatim otkriti, ocediti od viška masnoće, staviti na drugi pleh i prekriti papirom za pečenje pa povećati temperaturu na 200*C i peći ih dok vam ne porumene odozgore.

Okrenuti ih i peći da porumene i sa te strane. Pokriti ih folijom i ostaviti da odstoje 5 do 10 minuta.

Po želji možete ih poslužiti sa gremolatom a ona se pravi tako što se sitno isecka beli luk i peršun i doda izrendana limunova korica, izmešati sve zajedno i posuti preko krmenadla.

Izvor: Pomoravka

 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt