KUVANE KIFLE OD BELOG BRAŠNA: najlepše kifle iz našeg detinjstva (RECEPT)

Miris vrućih kifli najlepša je uspomena na detinjstvo! Ovo je recept uz koji ćete uvek moći da ga ponovo prizovete...

KUVANE KIFLE OD BELOG BRAŠNA: najlepše kifle iz našeg detinjstva (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci (za 6 osoba)
  • 600 gr brašna
  • 200 ml mlakog mleka
  • 200 ml tople vode
  • 3 kašikice suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 70 gr margarina ili putera

U brašno dodati nadošli kvasac sa šećerom u mleku.

dodati so, otopljeni margarin i 2 kašike ulja i toplu vodu. Umesiti testo i pokriti. Ostaviti da nadođe oko 15 minuta.

Poslije 15 minuta, nadošlo testo premesiti na malo brašna pa ponovo vratiti u činiju i ostaviti da poraste duplo (oko 15-20 minuta).

Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na 12 delova.

Svaku lopticu premesiti na brašnu.

Ostaviti da odstoje oko 5 minuta.

Svaku lopticu što tanje razvući na malo brašna pa zarolati.

Prekriti ih krpom i ostaviti ih tako do kuvanja.

U šerpu staviti 1 litar vode i 1 kašičicu šećera i sačekati da provri. U vodu stavljati kifle, svaku po 10 sekundi.

Poslije 10 sekundi svaku kiflu vaditi i ređati u pleh obložen pek papirom.

Uključiti rernu na 200 stepeni i peći kifle oko 20 minuta, dok blago ne porumene.

Gotove kifle premazati s malo ulja i posoliti.

Izvor: Coolinarika 

 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt