ČOKOLADNA TORTA ZA DIJABETIČARE: bogata torta sa jednostavnim sastojcima (RECEPT)

Kolači i torte za šećeraše moraju biti pripremljeni od pažljivo izabranih sastojaka! Ova čokoladna torta je upravo takva!

ČOKOLADNA TORTA ZA DIJABETIČARE: bogata torta sa jednostavnim sastojcima (RECEPT) Foto: Shutterstock

Čokoladna torta je san svih ljubitelja čokolade, a oni koji pate od dijabetesa moraju biti veoma oprezni kad su u pitanju sastojci, piše Lepa & Srećna.

Ako koristite ove namirnice, možete tortu poslužiti i dijabetičarima:

  • Za koru:
  • 150 gr čokolade za dijabetičare
  • 200 gr putera
  • 4 krupna jajeta
  • 8 kašika toplog mleka
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašičice kafe
  • četvrtina kašičice soli
  • 200 gr mlevenog badema
  • 2 kašičice zaslađivača
  • Za fil: 
  • 200 gr čokolade za dijabetičare
  • 50 gr putera
  • 200 gr kisele pavlake 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Pomešajte mleveni badem sa kakao prahom i dodajte na vrh noža soli.

Čokoladu otopite sa  puterom u mikrotalasnoj rerni, pa dodajte 2 kašičice mlevene kafe i 8 kašika mlakog mleka.

Umutite žumanca sa zaslađivačem, dodajte badem s kakao prahom.

Dodajte smesu od čokolade kad se prohladi i na kraju umešajte sneg od 4 belanca.

Pecite kao jednu ili dve kore (20 minuta po kori).

Za fil otopite  čokoladu u mikrotalasnoj rerni pa dodajte 50 grama omekšalog putera.

Kad se prohladi, dodajte pavlaku i ekstrakt vanile pa dobro umutite i ostavite da se ohladi.

Filujte tortu i ukrasite po želji.

Izvor: Lepa & Srećna

 

 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt