TRADICIONALNI MINHENSKI HLEB: ukusan hleb koji dugo ostaje svež (RECEPT)

Danas se sve teže u pekarama nalazi tradicionalni hleb - pripremite sami ovaj ukusan hleb bez aditiva!

TRADICIONALNI MINHENSKI HLEB: ukusan hleb koji dugo ostaje svež (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 gr pšeničnog ili ražanog brašna
  • (ili mešavine integralnog brašna po ukusu)
  • 1 kašičica soli
  • pola kockice kvasca

Zamesite testo i ostavite da stoji na toplom, pokriveno, dok se ne udvostruči.

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Testo ovlaš premesite i testo sipajte u pleh obložen pek-papirom pa ga ostavite da još malo naraste.

Pecite desetak minuta pa smanjite temperaturu na 180 i tako pecite još pola sata. Proverite da li je hleb pečen (vrhom oštrog noža), pa ga izvadite iz rerne i ostavite u plehu još desetak minuta. 

Zatim ga toplog umotajte u krpu i ostavite da se potpuno ohladi.

Izvor: Lepa & Srećna

 

 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt