NAJLEPŠI DEZERT ZA SVEČANE TRPEZE: kuglof od kafe i čokolade (RECEPT)

Recept za ukusan i meki kolač koji će oduševiti svakog ko ga proba!

NAJLEPŠI DEZERT ZA SVEČANE TRPEZE: kuglof od kafe i čokolade (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 g brašna
    1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 400 g šećera
  • 2 kašike kafe
    2 kašike vode
  • 6 jaja
  • 250 g putera
  • 2.5 dl mleka
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

 

Skuvajte kafu i stavite je sa strane da se ohladi. Ugrejte rernu na 180 stepeni. U većoj činiji penasto izmešajte puter sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje i ostale sastojke. Na samom kraju dodajte jednu kašiku kafe i sve dobro izmešajte. Oko dve trećine smese istresite u prethodno namašćen kalup, a u ostatak dodajte još jednu kašiku kafe i dobro umutite. Zatim i ostatak istresite u kalup i viljuškom napravite šare. Pecite oko 30 minuta. Čokoladu istopite na pari i prelijte preko ohlađenog kolača.

Izvor: Azra.ba

 

 

 

 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt