UKUSNE KNEDLE SA BANANOM I ČOKOLADOM: savršeno punjenje će vas oduševiti (FOTO)

Donosimo recept za malo drugačije knedle! Uživaćete u ovim zalogajima!

UKUSNE KNEDLE SA BANANOM I ČOKOLADOM: savršeno punjenje će vas oduševiti (FOTO) Foto: Shutterstock
  • Sastojci (6 knedli):
  • 200 g krompira kuvanog bez ljuske
  • 5 g putera
  • prstohvat soli
  • 60 g mladog
  • neslanog krem sira
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • kašika pšeničnog griza
  • 2 kašike mleka
  • 80 g brašna
  • malo brašna za formanje knedli.
  • Sastojci za fil:
  • 60 g rendane mlečne čokolade
  • 1 banana
  • Sastojci za valjanje knedli:
  • čokoladne mrvice ili mleveni orasi,
  • ili drugo orašasto voće po izboru
  • Sastojci za preliv:
  • pola kesice pudinga od vanile
  • 250 ml mleka
  • 1 kašika šećera

Priprema: Iseckati skuvan krompir, dodati iseckan puter i so, pa sve zajedno izgnječiti pasirkom za pire. Dodati sir, vanilin šećer, griz, 2 kašike mleka i brašno, pa sjediniti rukom. Kad se dodaje brašno, krompir mora da bude već hladan. Testo razdeliti na 6 jednakih delova i formirati kugle.

Staviti vodu da proključa za kuvanje knedli, a u međuvremenu izrendajte čokoladu i isecite bananu na 6 kolutova.

Ključalu vodu smanjite na srednju jačinu, pa počnite da punite kugle - ruke umočite u brašno da se testo ne bi lepilo, rastanjite prstima jednu kuglu, stavite malo rendane čokolade, pa bananu, pa je pokrijte sa još rendane čokolade. Punjenje zatvorite testom, vraćajući u oblik loptice. Posudu na koju spuštate napunjene knedle pospite brašnom, da se ne bi zalepile.

Napunite sve knedle i spuštajte u vodu koja lagano vri. Najbolje je koristiti šupljikavu plastičnu kašiku za spuštanje i vađenje knedli. Vodite računa da se ne zalepe za dno šerpe. Brzo će isplivati na površinu, a kada se to desi, kuvajte ih još 4-5 minuta (ukupno oko 10).

Dok se knedle kuvaju, pripremite preliv - 250 ml mleka pomešajte sa kašikom šećera i pola kesice pudinga. Skuvajte tako da ispadne ređe od klasičnog pudinga.

Pomešajte čokoladne mrvice i mlevene orahe, pa skuvane knedle uvaljajte u ovu mešavinu i prelijte sa malo preliva od vanile.

Napomena: Čoko-banana knedle možete da napravite u većoj količini, pa da ih zamrznete. Kad nafilujete, spakujte u plastične kesice i odložite u zamrzivač, bez prethodnog kuvanja. Kad vam se budu jele, vi ih odmrznite i kuvajte do 15 minuta ukupno.

Izvor: Youtube / Recepti Brigita Husic



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt