SLAVSKI RUČAK: predlozi za savršenu slavsku trpezu (RECEPTI)

Slavska trpeza nije najvažniji deo slavlja, ali svaka domaćica uvek želi da se potrudi zbog dragih gostiju koji dolaze!

SLAVSKI RUČAK: predlozi za savršenu slavsku trpezu (RECEPTI) Foto: Shutterstock

Slava je u svakom srpskom domu jedan od najvažnijih praznika. Sezona slava je u punom jeku, a evo kako da pored sveće, žita, kolača i vina imate divnu slavsku trpezu koja će oduševiti sve goste, piše Lepa & Srećna.

Mnogi su svesni da gozba nije glavna stvar na slavama, ali ipak svi imaju želju da spreme nešto zanimljivo i da obraduju drage goste divnim posluženjem. A svaka priprema hrane za slave zahteva dosta truda i ljubavi a i poneki novi recept koji do sad niste probali. 

Hrana koja se nađe na vašem stolu ne mora da bude preskupa, a mi vam predlažemo svečani slani jelovnik za posne i mrsne slave, koji sadrži predjela, supe i čorbe kao i glavno jelo.  

Predjela su svima zanimljiva jer daju slobodu da se poigrate sa ukusima, a i idealna su da osvežite slavsku trpezu. Priprema često nije komplikovana, a gosti ih obožavaju. Tu se posebno ističu punjene paprike, kao i slane torte, rolati i salate koje će provereno probuditi apetit kod svakog gosta. 

Čorbe i supe su poželjan deo slavske trpeze, dok nijedna slava ne može da se zamisli bez prebranca i sarme. 

Posle predjela i supe kao glavno jelo na stolu mogu da se nađu pečenje i sveža salata. Mada sve češće se na slavama može naći i roštilj koji je podjednako omiljen među gostima a naročito mlađim. 

Kliknite na sliku da pročitate fantastične predloge za slavsku trpezu!

 

 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt