KREM SUPA OD BUNDEVE I PRAZILUKA: sezonski specijalitet visoke hranljive vrednosti (RECEPT)

Ukoliko ste ljubitelj bundeve, ova krem supa će biti odlična ideja za ručak ili obrok koji možete da servirate uz hrskave hlepčiće!

KREM SUPA OD BUNDEVE I PRAZILUKA: sezonski specijalitet visoke hranljive vrednosti (RECEPT) Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750 g očišćene bundeve
  • 4 struka praziluka
  • 4 lista lovora
  • 1 kašika iseckanog ruzmarina
  • 100 g crnog ili integralnog pirinča
  • 4 kašičice seckanog peršuna
  • maslinovo ulje, so, muskatni oraščić 

Priprema:

Očišćen pirinač nalijte s 3,5-4 dl hladne vode, poklopite i stavite da se kuva. Kad provri, posolite i kuvajte oko 35 minuta, da upije svu vodu. Skuvan pirinač začinite s malo rendanog muskatnog oraščića. Bundevu isecite na komadiće, a praziluk na tanke kolutiće. Stavite u posudu s debljim dnom 4 kašike maslinovog ulja i kašiku što sitnije seckanog ruzmarina. Zagrejte, dodajte praziluk i dinstajte ga na srednjoj vatri 10 minuta sve vreme mešajući. Dodajte komadiće bundeve i lovor, i posolite. Poklopite i kuvajte 5 minuta češće mešajući. Ulijte litar vruće vode i ostavite da se kuva 15-20 minuta. Izvadite lovor, a ostatak izmiksajte u blenderu da dobijete kremastu masu. Razdelite supu u četiri tanjira, pa dodajte po 1/4 kuvanog pirinča i kašičicu sitno iseckanog peršuna.

PROČITAJTE JOŠ: NAJUKUSNIJA PITA ZELJANICA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: odlična pita od spanaća i mlevenog mesa (RECEPT)

Izvor: Lepa&Srećna

 


bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt