RECEPT ZA ĆABATU: originalni recept za najukusniju italijansku lepinjicu, korak po korak (RECEPT)

Pazite - testo je veoma vodeno i lepljivo, ali tako i treba da bude.

RECEPT ZA ĆABATU: originalni recept za najukusniju italijansku lepinjicu, korak po korak (RECEPT) Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g belog brašna, 1 kašičica soli, 2 kašičice suvog kvasca, 490 ml vode.  Trebaće vam još i posuda sa vodom koja će stajati na dnu rerne tokom celog vremena dok se hleb peče, sprej sa vodom i pljosnati pleh obložen papirom za pečenje.

Napomena: Testo je veoma vodeno i lepljivo.

Priprema: Rernu zagrejati na 220 stepeni.  U posudu za mućenje sipati brašno i kvasac. Promešati, dodati so i mešati na najmanjoj brzini miksera. Lagano dodajte vodu iz 3-4 puta.

Nastavak recepta za ćabatu pročitajte OVDE!




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt