BUGARSKA MUSAKA: tradicionalni recept koji obožavamo, uz sjajan dodatak

Povrće koje se dodaje u bugarskoj verziji musake dodatno će obogatiti ukus omiljenog jela.

BUGARSKA MUSAKA: tradicionalni recept koji obožavamo, uz sjajan dodatak Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 500-700 g svinjskog mlevenog mesa
  • 3 kašike ulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica luka
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 4 jaja
  • 4 kašike kiselog mleka
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama.

Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so.

Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode.

Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.

Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.

Izvor: Stil / Bonapeti




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt