ŠPAGETI SA ĆUFTAMA: gurmanski recept za ljubitelje italijanske kuhinje (RECEPT)

Lagane ćuftice propržene na maslinovom ulju uz paradajz umak i špagete biće kompletan ručak koji ćete pripremiti za manje od pola sata. Uz ovo jelo najbolje je da služite belo vino.

ŠPAGETI SA ĆUFTAMA: gurmanski recept za ljubitelje italijanske kuhinje (RECEPT) Foto: Shutterstock

PRIČITAJTE JOŠ: Da meso više nikad ne ispadne žilavo i suvo: Pre pečenja obavezno uradite ovo!

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g  špageta
  • 300 g paradajz-pelata
  • 300 g mlevene govedine
  • 100 g prezli
  • 100 g parmezana
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
  • so, crni biber 

Priprema: 

Pomešajte meso, parmezan, prezle, peršun i pola sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte. Pažljivo uvaljajte ćufte u brašno; otresite višak brašna i propržite ih na 2 kašike maslinovog ulja dok ne porumene. U velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ostatak belog luka. Izvadite luk iz tiganja, dodajte paradajz-pelat i prokuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, zatim dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre. Stavite veliku šerpu vode da provri, pa dodajte so (otprilike 7 g na 1 litar) i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju tako da budu al dente. Ocedite ih, pomešajte sa ćuftama i servirajte. Po želji, jelo možete ukrasiti iseckanim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt