ČOKOLADNA TORTA BEZ JAJA, MLEKA I ORAŠASTIH PLODOVA: savršena poslastica za sve koji su alergični na ove namirnice (RECEPT)

Ova torta je odlična za one koji su alergični ili na bilo koji način ne podnose mleko, jaja ili orašaste plodove.

Filovanje torte: 

Pažljivo stavite koru na tanjur za posluživanje i prelijte sa pola sirupa. Zatim premažite sa pola čokoladnog krema, stavite drugu koru pa ponovite postupak. Na vrh stavite zadnju koru, onu koja je bila donja prilikom pečenja, tako da će vam gornja površina torte biti ravna. Celu tortu ohladite, pa premažite tankim slojem krema od margarina kako biste obuzdali mrvice. Ponovno ohladite, pa hladnu tortu premažite ostatkom krema. 

Krem možete da bojite u tri nijanse i deo ostavite beli kako biste dobili ombre efekat - znači mažete sam donji red najtamnijim  kremom, pa prema gore sve svetlije i onda sve zajedno sjedinite potezom špatule. Ponovno ohladite.

Ako želite staviti čokoladnu glazuru, na laganoj vatri otopite čokoladu i ulje. Čokoladu ohladite koliko je moguće da i dalje ostane tečna pa je sipajte u kesicu za zamrzavanje i potisnite u jedan ugao. Na tom uglu isecite mali otvor pa sipajte čokoladu uz rub torte, tako da curi sa strane. Tortu držite u frižideru, ali izvadite barem 15 minuta pre posluživanja.

Recepte piše: Matejka Paladin

Izvor: Likechocolate




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt