VLAŽNI MEKI KOLAČ OD ČOKOLADE: brauni na brzinu natopljeni sirupom od pomorandže (RECEPT)

Izvrsna kombinacija čokolade i pomorandže za one koji vole slatke i neobične ukuse!

VLAŽNI MEKI KOLAČ OD ČOKOLADE: brauni na brzinu natopljeni sirupom od pomorandže (RECEPT) Foto: Shutterstock

Iskoristite obilje ukusnih pomorandži u prodavnicama i na pijacama. Ispecite ukusan čokoladni kolač preko kojeg se preliva vrući sirup od ovog citrusnog voća.

Sastojci za kolač:

  • 4 jaja
  • 80 grama smeđeg šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike pirinčanog brašna
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 1 kašika narendane korice pomorandže
  • 120 grama tamne čokolade
  • 50 grama maslaca

PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA POČETNIKE: Čokoladna torta koja svako može da napravi i bez miksera (RECEPT)

Za preliv: 

  • 1 pomorandža
  • 50 grama šećera
  • 100 ml vode

PROČITAJTE JOŠ: ŠAMBALI, TURSKI KOLAČ OD GRIZA, POMORANDŽE I LIMUNA: brz i jeftin slatkiš za ljubitelje slatkog testa (RECEPT + BEZ JAJA I BRAŠNA)

Priprema: 

Istopite maslac i čokoladu na pari.

Žumance umutite sa smeđim šećerom, pa smesi dodajte kakao prah, pirinčano brašno, mlevene orahe i koricu jedne pomorandže.

Od belanaca umutite sneg.

U smesu sa jajima dodajte istopljenu čokoladu i maslac, a na kraju u sve nežno umešajte sneg.

Smesu za kolač ulijte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Dok se peče kolač pripremite sirup. Pomorandžu isecite na tanke kriške.

U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte sve dok se šećer na istopi. Tada dodajte pomorandže. Pustite da se kratko kuvaju u šećernom sirupu dok ne puste svoje sokove. Međutim ne smeju da se raspadnu.

Sirup prelijte preko toplog kolača i ukrasite kriškama pomorandže.

Kolač možete da poslužite sa umučenom slatkom pavlakom ili prelivom od čokolade.

Tekst: Tamara Ivančić

Izvor: Zadovoljna




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt