KAKO DA ISKORISTITE BARENO MESO IZ SUPE: tirolski krompir za najbolji porodični ručak (Tiroler Gröstl + RECEPT)

Ako ste ljubitelj krompira, oduševiće vas originalni recept iz Tirola!

KAKO DA ISKORISTITE BARENO MESO IZ SUPE: tirolski krompir za najbolji porodični ručak (Tiroler Gröstl + RECEPT) Foto: Shutterstock

Ovaj recept je idealan za one koji ne znaju šta da rade sa kuvanom govedinom koja ostane od supe, piše Lepa i Srećna. Tirolski krompir se priprema sa lukom, slaninom i sitno iseckanim parčićima mesa, sve pomešano u većem tiganju. Po završetku krompir pripremljen na ovaj način se servira sa prženim jajetom. Ukoliko želite verziju bez mesa, umesto slanine i mesa stavite pečurke i paprike.

PROČITAJTE JOŠ: Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena (RECEPT)

Sastojci (za dve osobe):

  • 600 g krompira
  • 100 g dimljene slanine
  • 200 g kuvane govedine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 prstohvat soli
  • malo bibera
  • malo kim semenki
  • 4 jaja

PROČITAJTE JOŠ: TURSKO JELO KOJE ĆETE POŽELETI VEĆ DANAS DA SPREMITE ZA RUČAK: evo kako da napravite bugu kebab po receptu lepe turske glumice (FOTO + RECEPT)

Priprema: 

Krompir skuvati u slanoj vodi, ohladiti i iseći na kriške (kolutiće). Luk, slaninu i kuvanu govedinu iseći na male kockice. U većoj posudi na ulju ili masti upržiti luk pa zatim dodati isečenu slaninu i kuvanu govedinu i malo ih zapržiti. Dodati kuvan, isečen krompir i začine (so, biber i kim) i sve zajedno pržiti da krompir dobije malo boje i poprimi aromu luka i slanine.

U drugom tiganju ispržiti jaja, staviti na krompir i posuti isečenim vlašcem.

Izvor: Lepa & Srećna



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt