3 RECEPTA ZA BOŽIĆNU ČESNICU: evo kako se pravi najlepša tradicionalna pogača za Božić (RECEPT)

Božićna česnica je neophodna na prazničnoj trpezi, a evo 3 odlična recepta za pripremu tradicionalne pogače!

3 RECEPTA ZA BOŽIĆNU ČESNICU: evo kako se pravi najlepša tradicionalna pogača za Božić (RECEPT) Foto: Profimedia

Tradicionalna božićna česnica

  • Sastojci:
  • 2 jaja
  • 1 paketić kvasca
  • 1/2 l mleka
  • 1 kg brašna
  • so
  • novčić

Priprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.

Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Pecite česnicu u podmazanom plehu. Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili samo premazati razmućenim jajetom pre pečenja.

Izvor: Lisa 

Kliknite OVDE za još recepata za božićnu česnicu!




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt