3 POSNA PREDJELA ZA SLAVSKU TRPEZU: recept za riblje ćevape, slani rolat od ajvara i šarene kuglice od krompira (FOTO + RECEPT)

Predjelo je često najveći izazov kada je u pitanju posna trpeza, a mi vam predlažemo 3 super recepta koji će oduševiti goste!

3 POSNA PREDJELA ZA SLAVSKU TRPEZU: recept za riblje ćevape, slani rolat od ajvara i šarene kuglice od krompira (FOTO + RECEPT) Foto: Shutterstock

Recept za riblje ćevape

Sastojci:

  • 300g fileta oslića
  • 25 g prosa
  • 50 g vode
  • na vrh kašičice belog luka u prahu
  • na vrh kašičice soli
  • na vrh kašičice sveže mlevenog bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • prezla (hlebne mrvice)
  • ulje semenki grožđa za prženje

Priprema:

Preliti proso sa duplo većom količinom vode. Kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom skloniti i ostaviti isto toliko da nabubri. Po potrebi dodati još vode da ne zagori. Za to vreme isitniti riblje filete viljuškom, ubacite u blender sa začinima. Kada se proso ohladi ubacite i njega u blender. Na kraju dodajte prezlu dok ne dobijete gustu smesu za oblikovanje.

Vlažnim rukama formirajte ćevape i odmah ih pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Odlažite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Možete ih spremiti i malo ranije, pa zamrznuti. Neposredno pre služenja odmrznite ćevape u reni na 180 stepeni!

Kliknite OVDE da pročitate recept za šarene kuglice od krompira!




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt