Pica supa: omiljeno italijansko jelo na novi način - bez testa! (RECEPT)

Kad vam se jede pica, a nemate vremena za klasično italijansko jelo iz rerne, pica supa je rešenje!

Pica supa: omiljeno italijansko jelo na novi način - bez testa! (RECEPT) Foto: Profimedia

Ime ovog specijaliteta ne obećava mnogo, ali ukus je fantastičan, piše Lepa & Srećna.

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 100 gr šampinjona
  • 100 gr paprike
  • 400 gr paradajza iz konzerve
  • 250 gr ljute kobasice
  • 300 ml bistre goveđe supe
  • 100 gr kačkavalja

Priprema:

Propržite seckani luk na malo ulja pa dodajte iseckane pečurke i papriku i na tihoj vatri pržite da omekša. Dodajte paradajz, kobasicu i supu pa kuvajte da se sve ukrčka. Pospite rendanim kačkavaljem i bosiljkom.

Izvor: Lepa & Srećna

NAPUSTILA JE SIGURAN POSAO I PLATU U BANCI I POČELA DA PRAVI KNEDLE: kako je Lana Nedeljković (35) uspela da zarađuje od posla iz snova (FOTO)

Lana Nedeljković (35) majka je troje dece i diplomirani inženjer informacionih sistema, koja je odlučila da napusti posao u banci i da na kreativan način zarađuje novac za život - pravljenjem knedli.

PROČITAJTE JOŠ: Kako je profesorka bez posla pokrenula svoj biznis: Sanja Milosavljević (36) mesi rezance o kojima svi pričaju

Ona je na ovu ideju došla 2014, a samo dve godine kasnije otvorila je prvu prodavnicu knedli "Ferdinand" u Beogradu. Nedavno je otvorila i drugi lokal u centru prestonice. Lana je, pre nego što je počela da se bavi ovim privatnim biznisom, deset godina radila u banci.

- Glavni motiv za pokretanje posla sa knedlama bila je želja da iskoristim svoje potencijale i ideje koje imam. U banci sam stekla iskustvo u prodaji proizvoda, što mi sada pomaže da bolje poslujem. Razmišljala sam čime bih volela da se bavim i na kraju sam odlično izabrala - objašnjava Lana.

Kaže da je priprema za ovakav korak bila je teška i zahtevala je trud, ali je imala podršku supruga Nikole i dece.

- Od starta sam verovala u ono što želim da postignem, a u tome su me je podržala porodica. Bez prigovora su me podržali u odluci da napustim posao u banci i otvorim prodavnice knedli - priča Lana.

Kako kaže, početni kapital za pokretanje privatnog posla nije bio veliki, ali je uz pomoć najbližih uspela da prikupi sredstva.

- Bilo je teško. Morali smo da štedimo novac i odvajamo na stranu. Tu i tamo smo se odricali letovanja, zimovanja i smanjivali smo druge troškove, ali na kraju se isplatilo - navela je.

PROČITAJTE JOŠ: Beograđanka i Sarajlija vratili se iz Švedske u selo u BOSNI: evo kako mladi par živi, radi i gaji dete u skladu sa prirodom (FOTO)

Lana objašnjava da je ključna stvar njenog uspeha ljubav prema profesiji, ali i hrabrost.

Ljudi su puni ideja, ali većina nema hrabrosti da ih realizuje. To kod mene nikada nije važilo. Ja sam ostala hrabra do kraja. Želim da napravim brend od ovoga što radim, jer radim iz ljubavi - priča Lana.

Zaljubljenica u knedle kaže za Kurir da njenim ambicijama nema kraja.

- Obožavam ovo što radim i neću se zaustaviti. Zasad imam dve prodavnice, a volela bih da otvorim još koju. Pored sebe imam sjajan tim ljudi koji su profesionalci i oni ovaj posao čine još lepšim i zanimljivijim - kaže Lana Nedeljković.

Tekst: Dušan Stamenković

Izvor: Kurir




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt