Najbolja posna predjela: pita od pirinča i praziluka (RECEPT + POSNO)

Pita sa pirinčem i prazilukom obavezno je predjelo na posnoj trpezi!

Najbolja posna predjela: pita od pirinča i praziluka (RECEPT + POSNO) Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 250 g pirinča
  • 4 struka praziluka
  • 2 dl ulja
  • so, biber

Priprema:

Skuvajte pirinač u slanoj vodi tako da zrna ostanu cela. Na ulju ispržite seckan praziluk, pomešajte ga s pirinčem i zajedno dinstajte. Posolite i pobiberite. 

Po tri kore koje su između poprskane mešavinom ulja i vode stavite na dasku i celom površinom premažite mešavinom od pirinča i praziluka. Uvijte u rolnu i ređajte u podmazan pleh. Odozgo sve rolne premažite uljem i pecite oko pola sata na 180-200 stepeni.

Izvor: Lepa & Srećna

 



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt