DŽEJMI OLIVER UKRAO RECEPT ZA POZNATO SRPSKO JELO: evo kako najbolji kuvar na svetu sprema ćevape sa ajvarom (FOTO + RECEPT)

Džejmi Oliver je najbolji kuvar na svetu, a evo kako priprema tradicionalno srpsko jelo - ćevape sa ajvarom!

DŽEJMI OLIVER UKRAO RECEPT ZA POZNATO SRPSKO JELO: evo kako najbolji kuvar na svetu sprema ćevape sa ajvarom (FOTO + RECEPT) Foto: Shutterstock

Uglednog britanskog kuvara inspirisala je srpska kuhinja, pa je s obožavaocima podelio svoj recept za ćevapčiće.

PROČITAJTE JOŠ: Posna predjela: pasulj prebranac po receptu Džejmija Olivera (RECEPT)

Na svom zvaničnom sajtu Džejmi Oliver opisuje ovo preukusno jelo na sledeći način:

"Ako vam drugari dolaze u goste, ove tortilje sa ćevapima i ajvarom su apsolutno idealan izbor…”

Nama je odmah krenula voda na usta, tako da smo odlučili da podelimo Džejmijev recept Ćepavi with ajvar s vama!

 Sastojci:

  • 750 g mlevenog goveđeg mesa 
  • 400 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 glavica belog luka, plus 4 čena crnog
  • 2 kafene kašičice sode bikarbone
  • 1 kafena kašičica mlevene paprike
  • 1 jaje
  • 150 ml kisele vode
  • Maslinovo ulje
  • 6 crvenih paprika
  • 2 patlidžana
  • Peršun
  • 2 limuna
  • Ekstra devičansko maslinovo ulje
  • 1 crni luk
  • 6 tortilja
  • Ljute papričice (po izboru)
  • Kisela pavlaka

Priprema:

Oljuštite, izdrobite 4 čena belog luka i stavite u veliku činiju. Dodajte mleveno meso i pomešajte. Ubacite malo sode bikarbone i mlevene paprike, i začinite po ukusu.

Ubacite jaje i rukama gnječite smesu. Dodajte koliko je god potrebno kisele vode kako bi smesa postala glatka.

Podelite meso u 10 do 12 komada u obliku ćevapa, otprilike 10 cm dugačkih i 2 cm širokih. Stavite ih u nauljenu tepsiju, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider.

Za ajvar, ugrejte rernu na 230ºC.

Nastavak pripreme ćevapa sa ajvarom po receptu Džejmi Olivera pročitajte OVDE!




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt