NAJLEPŠI DOMAĆI SLADOLED: kako se pravi parfe od malina i banana (RECEPT)

Savršen kremasti užitak za porodicu i goste: domaći sladoled bez jaja!

NAJLEPŠI DOMAĆI SLADOLED: kako se pravi parfe od malina i banana (RECEPT) Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 3 dl mleka
  • 3 banane
  • sok od jednog limuna
  • 4 dl slatke pavlake
  • 300g malina

PROČITAJTE JOŠ: AMERIČKI OMLET SA ŠUNKOM I SIROM: kajgana iz rerne je savršen doručak za višečlanu porodicu (FOTO + VIDEO)

Priprema:

Puding pomešajte sa šećerom i umešajte malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa, pa sklonite sa vatre, dodajte razmućeni puding i kuvajte 1 minut. Ohladite puding uz mešanje. Banane oljuštite, isecite i natopite limunovim sokom, a zatim ih umutite štapnim mikserom.

PROČITAJTE JOŠ: Najlakša slatka zimnica od voća: nekuvani džem od jagoda bez šećera (RECEPT)

Umutite slatku pavlaku, dodajte puding i smesu od banana, pa promešajte. U dugački kalup (oko 25cm) stavite foliju. Stavite deo dobijenog krema, a zatim maline slažite po kremu. Na kraju zalijte ostatkom krema. Slatkiš ostavite u zamrzivaču najmanje 3 sata. Služite hladno!

Izvor: Coolinarika




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt