STARINSKI MUŠKI RECEPT ZA NAJBOLJE PIHTIJE: dimljene pihtije za tradicionalnu zimsku trpezu (RECEPT)

Pihtije su najbolje ako su skuvane od dimljenog mesa, tvrde iskusni gurmani! Evo dobrog muškog recepta za ovo tradicionalno zimsko jelo...

STARINSKI MUŠKI RECEPT ZA NAJBOLJE PIHTIJE: dimljene pihtije za tradicionalnu zimsku trpezu (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 2 dimljene svinjske nogice
  • 2 svinjska uveta
  • pola svinjske glave
  • 1 svinjski rep
  • 3 glavice belog luka

Napomena: može se dodati i dimljena svinjska butkica ili dimljena svinjska kolenica. Da bi se pihtije bolje učvrstile, mogu se dodati pileće nogice ili teleće noge, ako mogu da se nadju.

Priprema:

Sve staviti u veliki lonac, naliti vodom do vrha i kuvati na tihoj vatri (ili u ekspres loncu), dok se meso ne odvoji od kostiju. Kuvano meso procediti, očistiti od kostiju i nepotrebnim delova, isitniti.

Sitno seckan oćišćen beli luk pomešati sa mesom, rasporediti po činijama i tek onda baliti ocedjenu tečnost. Najbolje je pre pihtijanja probati supu od pihtija pa, ako je potrebno, dosoliti je, inače se u principu pihtije  i ne moraju posebno soliti jer je sušeno meso već slano.

Izvor: Nema greške

P. S.

Kako mnogi blogeri vole da kažu, ispravno je reći "nožice", ali u ovom kontekstu to zaista ne bi zvučalo dobro...




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt