POSNA SRPSKA TORTA: trobojna torta koja se ne peče(RECEPT)

Posne torte predstavljaju neizostavan deo slavskih trpeza, naročito onih posnih. Ova srpska posna torta sigurno će biti po ukusu svim gostima!

POSNA SRPSKA TORTA:  trobojna torta koja se ne peče(RECEPT) Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 650 g šećera
  • 500 g mlevenih oraha
  • pekmez od kajsije
  • 120 g kakao praha
  • ekstrakt od maline

Priprema:

Gušće skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orahe.

Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela.

Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.

Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu.

Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

PROČITAJ VIŠE: Brza gibanica: najbolja gužvara po receptu srpskih domaćica (RECEPT, TOPLA PREDJELA) 


Glazura: 

Skuvati 150 gr šećera sa 4 kašike vode, dodati 100 gr kakao praha, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.

Izvor: Posna jela 

 



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt