SLANO PREDJELO ZA SVEČANE PRILIKE: bajadera od pilećeg mesa (RECEPT)

Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi!

SLANO PREDJELO ZA SVEČANE PRILIKE: bajadera od pilećeg mesa (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 2 veća pileća bela mesa
  • 200 g dimljenog suvog vrata
  • 150 g tost sira
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • senf
  • 2-3 čena belog luka
  • biber

Priprema:

Belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati.

Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.

Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.

Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom.

Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti.

Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni.

Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike. 

Izvor: Recepti




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt