Italijanska kuhinja: kako napraviti začinsko ulje sa origanom (RECEPT)

Domaće začinsko ulje sa origanom i lovorovim listom idealno je za razne salate i paste. A evo i kako se pravi...

Italijanska kuhinja: kako napraviti začinsko ulje sa origanom (RECEPT) Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 3-4 grančice origana
  • lovorov list
  • 5 dl maslinovog ulja

Priprema: 

Dobro operite i osušite flašu od 0,75 l. Origano operite, osušite i ubacite u flašu.

Sipajte maslinovo ulje tako da grančice budu sasvim pokrivene. Flašu dobro zatvorite i stavite na tamno i hladno mesto na tri nedelje. Ovo aromatično ulje možete koristiti za poboljšavanje ukusa pice, salate paste ili drugih jela.

Izvor: Moja lepa bašta




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt