Jela od mesa: hrskava piletina sa parmezanom (RECEPT)

Neodoljiva hrskava piletina će oduševiti svakoga...

Jela od mesa: hrskava piletina sa parmezanom (RECEPT) Foto: Shutterstock

Sastojci

  • 2 kriške starog hleba
  • 1 1/2 šolja rendanog parmezana
  • 2 kašičice origana
  • 1 1/2 kašičica sušenog usitnjenog bosiljka
  • 1 1/2 kašičica iseckanog belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 4 šnicle pilećeg belog mesa

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Kriške hleba usitnite u blenderu i prebacite ih u plitku posudu. Dodajte i šolju parmezana, origano, bosiljak i beli luk pa promešajte. Piletinu uvaljajte u smesu sa hlebom i začinima i poređajte na nauljen pleh. Poprskajte piletinu uljem i pospite preostalim parmezanom (1/2) šolje. Piletinu pecite u zagrejanoj rerni dok sredina mesa ne bude pečena (oko 30 minuta).

Izvor: Stvar Ukusa




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt