RUČAK ZA POLA SATA: đuveč sa pirinčem, spanaćem, sirom i peršunom (JELA BEZ MESA + RECEPT)

Da probate danas ovaj ukusni recept bez mesa? Verujemo da će vaši ukućani biti oduševljeni đuvečom sa pirinčem, spanaćem, sirom i peršunom.

RUČAK ZA POLA SATA: đuveč sa pirinčem, spanaćem, sirom i peršunom (JELA BEZ MESA + RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 2 kašike putera
  • jedan manji crni luk sitno iseckan
  • prstohvat ljute aleve paprike
  • 400 g spanaća
  • šolja mleka
  • 2 jajeta
  • 1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje
  • 4 šolje integralnog pirinča
  • kašika seckanog svežeg peršuna
  • kašika seckanog lista timijana
  • kašika seckanog lista bosiljka
  • so i biber

Priprema: Skuvajte pirinač. Spanać kratko prPbarite i iseckajte. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putere i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane. U velikoj činiji, umutite mleko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mešavinu sa spanaćem i dobro sve izmešajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite sa još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.

Izvor: Zdrava hrana




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt