POSNO JELO: pečena garnirana pastrmka (RECEPT, RIBA)

Ukoliko su pastrmke prevelike možete ih zaseći i u džepove ubaciti tanke kolutove limuna. Odlična ideja i za ručak i za večeru.

POSNO JELO: pečena garnirana pastrmka (RECEPT, RIBA) Foto: Shutterstock
  • Sastojci: 
  •  
  • 5-6 pastrmki
  • 1 glavica belog luka
  • 1 čaša belog vina
  • 1 čaša maslinovog ulja
  • malo bosiljka
  • malo ruzmarina
  • začin
  • so
  • limun

Priprema:

Pastrmke očistiti, oprati, i zarezati pa posoliti.

U činiju iseckati beli luk, dodati malo soli, malo vegete, bosiljka, ruzmarina, ulja i vina.

Dodati ribu i ostaviti pola sata, da odstoji, zatim sve to isipati u tepsiju, narezati limun i dodati ribi.

Pokriti aluminijumskom folijom i peći pola sata.

Nakon toga, skloniti foliju i peći još pola sata.

Ako je potrebno još malo, toliko da dobije lepu žućkastu koricu. 

Izvor: Recepti

 

NA SAJTU PROČITAJTE JOŠ:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM

RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA

 

POSNI KOLAČI I TORTE

 

POSNI HLEB I PECIVA

 

PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt