INTERNET JE POLUDEO ZA NOVIM RECEPTOM BEZ ŠEĆERA: najlepši nadev za palačinke (RECEPT)

Palačinke čuvaju svoj status omiljene poslastice zahvaljujući brojnim vrstama punjenja. Međutim, evo jednog posebnog fila koji, iako bez šećera, može da postane konkurencija obožavanom kremu!

INTERNET JE POLUDEO ZA NOVIM RECEPTOM BEZ ŠEĆERA: najlepši nadev za palačinke (RECEPT) Foto: Profimedia
  • Sastojci:
  • 180g lešnika (tostiranih)
  • 100ml mleka
  • 40 g maslaca
  • šaka suvog grožđa (po želji)
  • malo čokolade za kuvanje

Priprema:

Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša.

Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni.

Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske.

Prepečene i oljuštene lešnike sameljite, pa ih prelijte provrelim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte.

Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.

Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.

Izvor: Prilagođeno sa Zadovoljna.hr




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt