PITA BEZ KORA I TESTA: recept za bundevaru sa cimetom

Postoje dva načina da napravite ovu ukusnu pitu bundevaru bez kora i testa. U oba slučaja rezultat je isti - bićete oduševljeni!

PITA BEZ KORA I TESTA: recept za bundevaru sa cimetom Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1kg rendane bundeve
  • 3 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1 vanilin sećer
  • malo cimeta
  • šećer po ukusu

Priprema:

Podmazati pleh, rasporediti rendanu bundevu i pošećeriti po ukusu. Peći 20 minuta. Umutiti jaja sa mlekom, dodati cimet i vanilin sećer. Izvaditi pitu iz rerne, preliti jajima i mlekom i peći još 20 min. Toplu pitu iseći na kriške.

Napomena: ako možda želite drugačiju teksturu ove ukusne pite, onda bundevu isecite na tanje listice i probariti. Ređajte listiće kao za musaku i prelijte svaki sloj umućenim jajima, mlekom, cimetom i šećerom. Zapecite 20 minuta.

Izvor: Coolinarika




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt