Posni slatkiš od krompira: torta „misterija“

Zahvaljujući moćnim mirisima vanilin šećera, ruma i oraha, ova torta ravna je poslasticama od mnogo luksuznijih namirnica nego što je krompir!

Posni slatkiš od krompira: torta „misterija“ Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 margarin
  • 300 g šećera
  • 250 g oraha
  • 3 kesice venilin-šećera
  • 3 štangle čokolade z akuvanje
  • 2 kašičice ruma
  • 2 kesice šlaga

Priprema: Skuvajte krompir. Mikserom ga ispasirajte u pire. Dodajte muteći margarin, vanilin-šećer, šećer, orahe i rum. Kad je smesa dobro umućena, odelite je na dva dela. U jednu polovinu dodajte otopljenu čokladu. Kalup za tortu obložite aluminijumskom folijom. Odozdo stavite svetli deo fila, poravnajte, pa stavite fil s čokoladom. Kad se stegne u frižideru, premažite umućenim šlagom. Ova torta ima ukus kao da je od kestena! 

Vreme pripreme: 65 minuta

Recept piše: Marija Jakob




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt