Posni specijalitet: spanać na kineski način

Odličnu kombinaciju vrhunskih sastojaka obožavaće ljubitelji kineske hrane, ali i najveći gurmani! Isprobajte ovo ukusno jelo koje možete poslužiti i kao prilog uz meso...

Posni specijalitet: spanać na kineski način Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g spanaća 
  • kašičica susama 
  • kašičica rendanog đumbira 
  • 2 kašike soja-sosa 
  • 0,5 dl vode 
  • so 
  • 2 kašike ulja 
  • kašičica susamovog ulja

Priprema: Listove spanaća operite i prosušite. U vok na malo zagrejanog ulja stavite đumbir i susam. Kratko ih pržite (oko pola minuta), pa dodajte spanać. Sve zajedno pržite oko 1-2 minuta, zatim dodajte soja-sos, vodu i so. Vrlo kratko prodinstajte i na kraju dodajte susamovo ulje.

Za ovo jelo vam je potrebno 25 minuta.

Napomena: Ovaj spanać služi se kao prilog uz jela od mesa, ali je važno da se spanać kratko termički obrađuje, kako bi zadržao svež izgled.

Recepte piše: Milja Lukić




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt