Brauni sa orasima i čokoladnim prelivom

Orasi, čokolada i rum... sastojci koji garantuju vrhunsko uživanje u dezertu!

Brauni sa orasima i čokoladnim prelivom Foto: Shutterstock

Sastojci (24 komada)

  • 100 g oraha
  • po 100 g mlečne i čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 200 g šećera
  • 50 g kakaa u prahu
  • 50 ml ruma ili soka od pomorandže
  • 4 jajeta
  • 120 g brašna
  • I još:
  • 80 g šećera
  • 30 g putera
  • 24 polovina oraha

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nasecite (ne presitno) 100 g oraha. Sitno iseckajte čokoladu. Rastopite puter. Pomešajte šećer i kakao pa umešajte puter i rum. Potom umešajte jaja i brašno i na kraju orahe i komade čokolade.

Obložite pleh papirom za pečenje pa prepolovite uz pomoću trake aluminijske folije. Jednu polovinu premažite testom i pecite oko 30 minuta. Za preliv prvo rastopite šećer da lagano dobije smeđu boju. Potom dodajte 100 ml vode. Zakuvajte i umešajte puter.

Zasecite kolač na 24 komada, obložite polovinama oraha pa prelijte prelivom. Pecite još 5 minuta.

Vreme pripreme: 55 minuta

Recepte piše: Marija Jakob



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt