Čokoladna torta koja je osvojila sve kuvarice Srbije: Kleutova torta

Savetujemo kuvaricama zaljubljive prirode da izbegavaju ovaj recept...

Čokoladna torta koja je osvojila sve kuvarice Srbije: Kleutova torta

Sastojci:

  • 250 gr čokolade za kuvanje
  • 225 gr putera
  • 90 gr šećera
  • 30ml brendija (ili rum, liker...)
  • 5 jaja
  • kašika brašna

Priprema: Dno pleha kojem se skida dno obložiti papirom za pečenje. A spolja obaviti aluminijumskom folijom. Dobro obloženi kalup staviti u veću tepsiju i u nju sipati vodu. Rernu zagrejati na 180 stepeni.

Rastopiti čokoladu i puter. Dodati šećer i sve mešati. Kada se masa sjedini dodati brendi ili neki drugi alkohol. U drugoj posudi umutiti 5 jaja i dodati brašno. U tu masu dodati prethodno rashlađenu čokoladnu smesu. Sve dobro promešati. Masu sipati u kalup i peći pola sata. Tortu služiti potpuno rashlađenu! Ukrasite je, naravno, kako želite!

Izvor: Galileo




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt