Svečano predjelo: carska pita

Gostima će se naročito dopasti bogati fil ove pite koja se ne zove slučajno - carska!

Svečano predjelo: carska pita Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 200 g mrvljenog masnog sira
  • 200 g brašna

Fil:

  • 300 g šunke
  • 250 g pavlake
  • 2 jajeta
  • 200 g sira

Priprema: Sjedinite margarin, sir i brašno. Umesite testo i podelite ga na dva jednaka dela, razvijte prvi deo testa i filujte već pripremljenim filom, pa prekrijte drugim delom testa. Spojte stranice da ne bi iscureo fil prilikom pečenja. Za fil naseckajte šunku i pomešajte je s pavlakom, jajima i sirom. Pecite na 250 stepeni 45 minuta.

Recepte piše: Milja Lukić

Domaća pita od kupusa i pirinča

Pita od starog hleba

Svečano posluženje: francuska pita s pilećom džigericom




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt