Najbolja paradajz salata po receptu Džejmija Olivera (VIDEO)

Okreni-obrni, na kraju ćemo uvek jesti onoliko dobro koliko smo spremni da sastojke platimo, tvrdi jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Džejmi Oliver.

Najbolja paradajz salata po receptu Džejmija Olivera (VIDEO) Foto: Profimedia

Paradajz salata je sigurno jedna od najomiljenijih na vašoj trpezi i svaka domaćica ima svoj specifičan način na koji voli da je začini.

Kad salatu sprema  jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Džejmi Oliver, naravno da volimo da zabeležimo njegove savete.

Za početak, on voli da izabere različite vrste paradajza i da ih iseče na različite načine - neke na četvrtine, neke na tanje a druge na deblje kriške. Soli ih "sa visine", kako kaže, da bi se ravnomernije začinila salata, s tim što ne koristi pribor za mešanje već lakim pokretima protresa činiju da izmeša sastojke.

Pet saveta za kupovinu najboljeg paradajza pročitajte ovde.

Za prelivanje uljem Džejmi bira najkvalitetnije, ekstra devičansko maslinovo ulje jer - "na kraju krajeva, uvek jedemo onoliko dobro koliko smo spremni da platimo sastojke za jelo", a paradajz poprska i sa nekoliko kapi limuna ili sirćeta kako bi razblažio ulje.

Proverite da li ste kupili falsifikovano maslinovo ulje na osnovu saveta koje možete pročitati ovde.

Paradajz ostavi da odstoji par minuta pa servira ukrašeno svežim listićima bosiljka - što kovrdžavije, to aromatičnije, kaže on. Inače, veliko lišće čuva za kuvana jela, a salatu posipa mladim, sitnim lišćem.

Veliko finale rezervisano je za ljutinu - čitavu ljutu papričicu, Džejmi raseče po dužini, očisti od semenki i sitno nasecka pa pospe preko salate.

 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt