Bogate kanelone sa sirom, šunkom, pršutom i pečurkama

Da li znate da se "ocem" ove omiljene paste smatra italijanski kuvar Nikola Federiko? Uz ovaj bogati recept, preselite se i vi - bar na jedan dan - u Napulj, gde svaka porodica nedeljom ruča pastu...

Bogate kanelone sa sirom, šunkom, pršutom i pečurkama Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 10-12 kanelona
  • 150 g praške šunke
  • 50 g pršute
  • 150 g gaude
  • 2 dl + 1 dl pavlake
  • 250 g šampinjona
  • 30 g maslaca
  • so, biber

Priprema:

  1. Naseckajte šunku i pršutu i izmešajte s 2/3 rendane gaude. Ostavite malo sira sa strane da možete posipati kad je sve gotovo, a pre stavljanja da se peče. Isecite pečurke na listiće i dinstajte ih nekoliko minuta na maslacu.
  2. Posolite i pobiberite (ili stavite druge začine po ukusu), zalijte s 2 dl pavlake i kuvajte još 5 minuta uz povremeno lagano mešanje. Napunite kanelone filom od pečuraka s jedne strane, a s druge šunkom. Kad sve ugurate na sredinu, na krajeve stavite po malo pavlake (za to cete utrošiti 1 dl pavlake).
  3. Podmažite pleh ili vatrostalnu posudu, poređajte punjene kanelone i sve prelijte preostalim sosom od pečuraka (trebalo bi da vam je samo on ostao, ali ako imate još materijala od punjenja, sve iskoristite za prelivanje kanelona) i pospite preostalom rendanom gaudom.
  4. Pecite na 180 stepeni 20 minuta, dok se ne napravi korica. 

Recepte više: Milja Lukić



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt