Torta “Pavlova” sa jagodama

Laka, nežna, prozračna i zavodljiva… najlepša “balerina” među tortama…

Torta “Pavlova” sa jagodama Foto: Profimedia

Sastojci (za 12 parčića): 

  • 5 belanaca 
  •  so 
  •  400 g šećera 
  •  2 kašičice skroba 
  •  2 kašičice vanilin-šećera
  • 200 g slatke pavlake 
  • 150 g punomasne pavlake
  • 500 g jagoda
  • 3 kašike sirupa od vanile
  • nekoliko listića nane 

Priprema:

Zagrejte rernu na 100 stepeni. Stavite belanca u posudu za mućenje, dodajte prstohvat soli i mutite mikserom postupno dodajući 270 g šećera sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte skrob i vanilin-šećer, pa smesu nanesite na papir za pečenje u obliku kruga. Stavite da se suši u rerni 3-4 sata. Izvadite koru i ostavite da se ohladi.

Ulupajte slatku pavlaku, dodajte preostali šećer, pa umešajte i kiselu pavlaku i nafilujte koru. Operite i očistite jagode, pa ih presecite uzduž. Nakapajte ih sirupom od vanile i poređajte po torti, pa ukrasite listićima nane i poslužite.

Vreme pripreme: 30 minuta + 3-4 sata sušenja 

Recepte piše: Marija Jakob



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt