MEDICINSKE SESTRE I DOKTORKE POD KRITIKOM ZBOG BIKINIJA: Spasavam živote, ali imam pravo i na privatni život i društvene mreže

MEDICINSKE SESTRE I DOKTORKE POD KRITIKOM ZBOG BIKINIJA: Spasavam živote, ali imam pravo i na privatni život i društvene mreže

#MedBikini je novi haštag koji osvaja Instagram jer se medicinske sestre i doktorke koje su ogorčene zbog kritike pod kojom su se, neočekivano našle.

Naime, studija objavljena na sajtu Časopisa za vaskularnu hirurgiju (Journal of Vascular Surgery) osudila je, pre svega žene, koje su zaposlene u oblasti medicine zato što objavljuju fotografije u bikiniju na društvene mreže.

Kako ističe studija: "Ovakvo ponašanje utiče na reputaciju stručnjaka u oblasti medicine i zaposlene". Studija je izazvala nezadovoljstvo i odgovor na društvenim mrežama.

Instagram i Tviter su, nakon ove studije, osvanuli s novim haštagom #MedBikini. Medicinske radnice su objavljivale fotografije u radnoj uniformi, i na odmoru u kupaćem kostimu u znak protesta.

Dr Kendi koja radi na Havajima objavila je fotografiju uz komentar: "Doktorka Bikini će da ti spase život ako ti se nešto desi".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Candice Myhre (@drcandysurfvival) on

Dejzi Sančez objavila je da i hirurzi mogu da nose bikini.

Medicinska sestra objavila je fotografiju pored bazena uz komentar: "To što imam fotografiju u bikiniju ne znači da sam neprofesionalna".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miki Rai, BSN, RN (@mikirai) on

Javila se i lekarka iz kovid bolnice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Melo (@_juliamelo) on

 

"Ja sam hirurg, ali sam prvo ljudsko biće i to žena. Imam pravo da nosim sve što nije radna oprema i da budem profesionalac".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Med Bikini (@bikinimed) on

Žene širom sveta prethodnih dana objavljuju crno-bele fotografije u znak podrške ženama i kao vid protesta protiv ubistava žena. Kako objašnjava jedna od sagovornica za "Bored Panda" - ovo je samo još jedan vid zlostavljanja žena kojim im se ne dozvoljava da budu žene, van radnog okruženja, a muškarcima, kao što znamo sve je dozvoljeno, van i unutar poslovnog okruženja".

Tekst: M. Z. M.

Izvor: Blic




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt