NIKI LAUDA I SUPRUGA BIRGIT ISPISALI LJUBAVNU PRIČU ZA NEVERICU: zašto je mlada lepotica donirala bubreg šampionu Formule 1

Niki Lauda zabavljao se sa 30 godina mlađom Birgit tek osam meseci kad je ona odlučila da mu donira bubreg - testovi su pokazali da je idealan za transplantaciju!

NIKI LAUDA I SUPRUGA BIRGIT ISPISALI LJUBAVNU PRIČU ZA NEVERICU: zašto je mlada lepotica donirala bubreg šampionu Formule 1 Foto: Profimedia

Trostruki šampion Formule 1, legendarni Niki Lauda, preminuo je 22. maja 2019. godine u 71. godini života.

Poslednje trenutke svog života Lauda je proveo uz svoju voljenu suprugu Birgit Vetzinger.

Iako nikada nije voleo da u javnosti iznosi detalje iz svog privatnog života, Niki Lauda je jednom prilikom otkrio novinarima da mu je 2005. godine Birgit spasla život.

Lauda je tada bio u vezi sa 30 godina mlađom stjuardesom, koja je radila u njegovoj avio-kompaniji. Ona je tada imala samo 26 godina. Iako su kratko bili u vezi, odlučila je da mu donira svoj bubreg.

Naime, prethodna presađivanja organa nisu uspela. 1997. godine brat Florian mu je donirao bubreg, ali organizam ga je odbacio. Lauda je otkrio da je sin Lukas radio testove, ali se ispostavilo da ne može biti donor i tada je pomoć ponudila njegova devojka Brigit.

"Birgit je rekla da će se testirati, pa sam je pitao zašto, a ona je odgovorila zato što želi to da uradi. Rekao sam joj da smo kratko u vezi i da ne želim da se toliko žrtvuje za mene. Međutim, ona je uradila testove, a njen bubreg je bio idealan za transplataciju", otkrio je jednom prilikom Lauda.

Birgit nije bila uplašena, jednostavno je to učinila...

"Radim to za tebe, zato što te volim", govorila mu je lepa stjuardesa.

Nakon nekoliko meseci priprema, Lauda se molio da transplatacija uspe, bio je uplašen zbog Brigit, pa mu je laknulo što je sve prošlo kako treba.

Godine 2008. Lauda i Birgit su se venčali na tajnoj ceremoniji u Beču. Na venčanju su prisustvovali samo najbliži prijatelji i članovi porodice. U srećnom braku ovaj par je dobio dvoje dece, blizance Miju i Maksa.

Izvor: Kurir sport
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt