IMALA JE DEPRESIJU, KRIJE DECU OD JAVNOSTI I IMA ANĐEOSKI POGLED: ovo je životna priča Amande Sejfrid

Dok su starije generacije volele Bet Dejvis i Odri Hepbern, današnje devojke sličan uzor imaju u tridesetjednogodišnjoj Amandi Sejfrid, talentovanoj, smernoj i harizmatičnoj glumici koju pamtimo po filmovima Zlobne devojke, Kloi i Mama mia.

IMALA JE DEPRESIJU, KRIJE DECU OD JAVNOSTI I IMA ANĐEOSKI POGLED: ovo je životna priča Amande Sejfrid Foto: Profimedia

Rođena u gradiću Alentaunu u Pensilvaniji 1985, već sa jedanaest godina postala je dete model, da bi sa petnaest počela da glumi u televizijskim serijama. Međutim, svoju prvu pravu šansu na velikom platnu dobila je 2004. u bioskopskom hitu Zlobne devojke, pored Lindzi Lohan i Rejčel Mekadams. Mada ne tako značajna, ta uloga joj je otvorila put među zvezde. 

Za razliku od brojnih holivudskih glumica koje su u detinjstvu preživljavale prave drame, Amanda je odrastala srećno i spokojno. Njena majka En je po profesiji terapeut, otac Džek je farmaceut, a njena starija sestra Dženifer već godinama svira u bendu. Srednju školu završila je 2003. i upisala fakultet, ali je ubrzo odustala od studija zbog svoje prve filmske uloge. 

PROČITAJTE JOŠ: 5 FATALNIH LJUBAVI U KRALJEVSKOJ PORODICI: neki su se odrekli prestola i porodice, a neke ljubavi su završene tragično

S obzirom na veliku želju da se bavi glumom i pevanjem, Amanda je još u 17. godini odlučila da prestane da se bavi modelingom i posvetila se časovima pevanja i glume sa instruktorom koji je radio na Brodveju. Iako u tinejdžerkom hitu Zlobne devojke nije imala jednu od dve glavne uloge, on joj je odškrinuo vrata Holivuda, pa je počela da dobija manje uloge u nezavisnim filmovima. 

Svetsku slavu donela joj je tek prva glavna uloga u mjuziklu Mama mia, gde je igrala ćerku Meril Strip. Raskošan glas i izuzetne glumačko-pevačke sposobnosti koje je pokazala doneli su joj ulogu u Oskarom nagrađenim Jadnicima gde je zaigrala Kozetu. 

Usledile su brojne ponude za razne projekte. Sjajnu rolu odigrala je u erotskom trileru Kloi sa Džulijen Mur i postala omiljena kod kritičara. Pisma Juliji, Ljubavna čipka, Očevi i ćerke samo su neka ostvarenja u kojima je pokazala sjajno glumačko umeće. 

Ovog leta intezivno je radila na snimanju nastavka svog prvog hita, pod naslovom Mama Mia, evo nas opet - drugom delu sjajnog mjuzikla čija se premijera očekuje u julu sledeće godine.     

Amanda po mnogo čemu nije uobičajena holivudska zvezda. Takav je slučaj i s njenim ljubavnim životom. Prvog ozbiljnog dečka Miku Albertija upoznala je na snimanju filma Sva moja deca. Imala je samo osamnaest godina kada su počeli da se zabavljaju, a ostali su zajedno tri godine. Sledeću ozbiljnu vezu imala je s Dominikom Kuperom, partnerom iz filma Mama mia, s kojim je u vezi provela nekoliko godina. Povezivali su je i s glumcima Rajanom Filipijem i Džošom Hartnetom... 

Kliknite OVDE za nastavak teksta!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt